Bistand ved overtakelse av bolig

Når du har kjøpt ny bolig er det mye du skal tenke på ved overtakelse. Å ha med seg en takstmann gir trygghet i å avdekke eventuell feil og mangler

Forhåndsbefaring

Utføres gjerne ca 2 uker før overtakelsen og har som hensikt å avdekke feil eller mangler som entreprenøren kan utbedre før overtakelsen. Eventuelle feil eller mangler føres opp i en protokoll for å få en oversikt for utbedring.

Overtakelsesforretning
Det kontrolleres at feil eller mangler fra forhåndsbefaringen er utbedret og eventuelle nye føres inn i ny protokoll, såkalt overtakelsesprotokoll. Dersom det ikke er vesentlige feil eller mangler i boligen er det grunnlag for overtakelse. Eventuelle feil eller mangler som ikke er vesentlige kan kostnadsberegnes for tilbakehold til dette er utbedret som en forutsetning for overtakelse

Områder som kontrolleres på forhåndsbefaring / overtakelse:

  • Utførelse iht gjeldende forskriftskrav.
  • Overflater og innredninger undersøkes for skader og mangler
  • Iht leveransebeskrivelse og eventuelle tilvalg
  • Særlig søkelys på våtrom og fuktsikring
overtakelse

Dette sier kundene

Vi er veldig glade for å ha tatt med Daniel Martens på forhåndsbefaringen av vår nybygde enebolig. Daniel møtte opp med masse utstyr og tok mye initiativ til å teste ting ikke vi hadde tenkt på. Hans bakgrunn som tømrermester var spesielt verdifull siden huset var bygget i tre. Han argumenterte godt med utbygger og var veldig løsningsorientert når det ble funnet feil og mangler. Om vi noen gang trenger hjelp fra en takstmann igjen vet vi nøyaktig hvem vi skal bruke. Det var ekstra viktig for oss med denne gode hjelpen siden vi aldri har kjøpt et nytt hus før.
Anders Lindell
I forbindelse med overtakelseforretning på nybygget enebolig er vi veldig glade for at Daniel Martens var med på møtet mellom oss som byggherre og byggmester. Som ikke profesjonelle føler vi at Daniel ivaretok våres interesser på en god måte og argumenterte godt med byggmester når det ble avdekket feil og mangler. Daniel tok også ansvaret for å forfatte protokoll fra møtet. Vi kan på det sterkeste anbefale Daniel for andre byggherrer som skal gjennomføre overtakelseforretning med sin entreprenør.
Kjell Thompsen